Al Quran Pelita Dunia & Akhirat!
Al-Quran
Al Quran Digital Read Penqurandigitalquran-read-pentelawih-printing

Al Quran Digital Read Pen

اَلسَّلَامُ عَلَيْكُمBERI PERHATIAN!

"Bagi yang diluar sana yang masih tidak tahu membaca Al Quran, atau bagi mereka yang rasa ingin memperbaiki bacaan, & mengetahui Tajwid dengan betul."
"Ingin mengetahui Tafsir Quran, & juga ingin mengajar anak anda membaca Al Quran seawal peringkat usia, Ini adalah jawapanya, insya-Allah. Teknologi buatan tempatan ini boleh membantu anda!"


Masalah mengajar anak?
! Ramai yang mahu mengajar anak membaca Quran, tetapi kurang berkemahiran dan disusuli ketiadaan masa disamping penat bekerja. Sedangkan mendidikan anak membaca Quran sangat penting!
Pening dengan Idgham & Izhar?
! Ramai mengalami masalah baca tajwid, tidak tahu bagaimana Idghamnya, dan mana Izharnya. Akibatnya baca mengikut hati sendiri dan tidak tahu di mana panjang pendek sesuatu bacaan.

Tafsir Sukar Diperolehi?
Ramai yang sukar mendapatkan tafsir dalam Bahasa Melayu dengan pantas dan akibatnya diabaikan. Hanya membaca Quran dilakukan. Kurang pengisian dalam membaca Quran.
Belajar Irama & Lagu?
Ramai yang ingin belajar membaca dengan gaya Qari-Qari hebat dunia, tetapi berasa sukar kerana bukan mudah! Membaca seperti mereka adalah sukar!

Berita Baik!

"Kini, Anda boleh belajar membaca Quran dengan betul tanpa rasa segan lagi. Bacaan adalah sepatah demi sepatah kata (anak pun boleh belajar!). Bacaan di Pen dengan bunyi jelas dan nada suara yang boleh dikawal sendiri.
"Terdapat tetapan & kawalan pada setiap helaian Quran. Set Al Quran ini telah mendapat keluluskan KDN, jaminan adalah 1 tahun, berserta bonus naskah panduan Haji & Umrah. Terjemahan dalam Bahasa Melayu & Inggeris. Bacaan dibantu 8 Qari terbaik. Pen sebagai MP3 mampu untuk simpan Audio ceramah seperti Ustaz Azhar Idrus, Zikir, & Nasyid."alquran

Pilihan Qari yang Masyhur antaranya:

** Al-Sudais , Abdul Basit , Mahir Alqeeli , Al-Ajmy , Al-Ghamidi , Al-Minshavi , Al-Afasy , Al-Hussary , Al-Hudaify Terdapat Terjemahan Ayat Dalam: ** B. Melayu , English & Lain - lain
alquran

Sesuai untuk:

Pen ini boleh membaca Word By Word atau(sepatah demi sepatah) ayat Al Quran, Sesuai untuk anak-anak & mereka yang belum lancar bacaan agar setiap ayat dapat disebut dengan makhraj dan tajwid yang betul.

alquran

Video Tutorial

alquran

Jaminan & Servis

Anda akan menerima kad waranti yang diberikan untuk simpanan anda bagi sebarang tuntutan kerosakan (berkecuali) dengan tempoh sah laku setahun.
Produk ini juga mendapat kelulusan JAKIM & KDN dan jika anda berasa was-was anda boleh membuat pemeriksaan mengikut saluran pihak berkuasa agama. Produk ini juga mempunyai surat kebenaran KKDN. Ianya juga telah disemak dan disahkan oleh 35 ahli panel JAKIM.

Al Quran Digital Read Pen

Spesifikasi & Kandungan

 • 1. Memori Simpanan Dalam Pen

  4GB & Slot Memori Tambahan sehingga 8GB
 • 2.Istimewa Pen PQ 15

  Ia berfungsi sebagai MP3 format untuk memudahkan mendengar rekod bacaan Al Quran
 • 3.Versi

  Versi adalah terkini iaitu Word By Word
 • 4. Bahasa Terjemahan

  Dengan sokongan dalam Bahasa Inggeris & Melayu
 • 5.Bacaan Al-Quran

  Bacaan adalah dari 8 Qari-qari Yang Diluluskan KDN
 • 6.Quran Khas Dilengkapi Menu

  Nama-nama Qari Pilihan , Bahasa Terjemahan , Menu Rekod Suara , Menu Kawalan Suara
 • 7.Surah Index

  Multi Fungsi Dilengkapi Dengan Qari , B Terjemahan , Kawal Suara , Kawal Kelajuan Nada Bacaan Qari, 114 Surah 30 Juzuk Quran, Cara Penggunaan.
 • 8.Buku Muqaddam

  (Qaida Noorania) dilengkapi Huruf Jawi , Ejaan & Tajwid , Panduan Azan & Solat , Doa Harian Bergambar , Surah-surah pilihan
 • 9. Buku Panduan Haji Umrah

  Dilengkapi Huraian Ibadah & Doa (Boleh dibaca oleh Pen PQ 15)
 • 10.Buku Sahih Bukhari

  Multi Fungsi Dilengkapi Nama Qari , B Terjemahan , Kawal Suara , Kawal Kelajuan Nada Bacaan Qari, 114 Surah 30 Juzuk Quran, Cara Penggunaan.
 • 11.Buku Talking Dictionary

  (Qaida Noorania) dilengkapi Huruf Jawi , Ejaan & Tajwid , Panduan Azan & Solat , Doa Harian Bergambar , Surah-surah pilihan
 • 12.Lulusan KDN

  Dilengkapi Huraian Ibadah & Doa (Boleh dibaca oleh Pen PQ 15)

Kandungan Produk

 • Dilengkapi dengan audio (Anda Sentuh Pada Buku Untuk Dengari Riwayat Sahih Bukhari Dalam Versi Arab)

-

 • Dilengkapi dengan audio Bahasa (Anda Sentuh Pada Buku Untuk Dengari ayat dalam bahasa inggeris ke bahasa arab)

Dapatkannya sekarang! - Al Quran Digital Read Pen

Ketahuilah dengan set ini, Insya-Allah pembacaan & pemahaman anda di dalam Al Quran akan bertambah mudah. Penghantaran adalah PERCUMA ke seluruh Malaysia!


 • Untuk pembelian melalui website, sila buat pembayaran mengikut pakej yang dikehendaki ke salah satu akaun dibawah:
  • Cimb Bank Berhad

   8601953279 / Qayyum Enterprise CimbClicks
  • Maybank Berhad

   112103187954 / Mohd Hasrul Wayne Maybank2u
  Sila pastikan jumlah pembayaran adalah betul. Kemudian isikan borang dibawah:
 • Pembayaran boleh dibuat melalui online banking, mesin atm, cash deposit, atau deposit di kaunter bank. Untuk pembelian melalui sms, sila buat pembayaran mengikut pakej yang dikehendaki ke salah satu akaun dibawah:
  • Cimb Bank

   8601953279 / Qayyum Enterprise
  • Maybank

   112103187954 / Mohd Hasrul Wayne
  Sila pastikan jumlah pembayaran adalah betul. Kemudian hantarkan sms seperti berikut:

  Contoh SMS

  1. Nama : Rosanani Bt Mulia
  2. Produk : Quran Digital Read Pen
  3. Bank Pembayaran : Cimb Bank
  4. No Tel: 012 345 6789
  5. Alamat : N0 91, Lot 10 Taman Indah, Penampang, 88700, Sabah.
  6. Waktu Pembayaran : 11:19 - 12/12/13
  Hantarkan sms ke 011 1206 2311. Kami akan membuat pengesahan tempahan anda.

alquran

Borang Tempahan:

Isikan:

 

Verifikasi

alquran

Kad Kredit

Kami turut menyediakan pembayaran melalui kad kredit namun ianya termasuk kos caj perkhidmatan kad kredit sebanyak 4%.
RM200 + 4% = RM208
Klik ‘Buy Now” dan kemudian ‘Checkout’. Isikan borang yang disediakan dan buat pembayaran. Tempahan anda akan disahkan secara automatik. Anda tidak perlu mengisi atau menghantar borang lain selepas itu.

Penghantaran

Pesanan anda akan diproses dan dihantar dalam masa 24 jam(hari bekerja) menggunakan pos laju dan anda akan terima tracking kod (jejak pesanan) dari kami. Sebarang perubahan berkenaan tempahan anda akan dimaklumkan segera.

Jaminan Penghantaran

Pesanan anda akan diproses dalam masa 24 jam selepas pembayaran anda disahkan. Anda akan menerima tracking kod dari kami dalam masa 24 jam. Jika selepas 24 jam anda masih tidak menerima maklumat daripada kami, sila hubungi kami di talian 011.1206.2311
Kami hanya menggunakan perkhidmatan pos laju (www.poslaju.com.my) untuk penghantaran pesanan anda. Bagi semenanjung Malaysia, setiap pesanan akan sampai ke tangan anda dalam 1-2 hari. Manakala bagi Sabah dan Sarawak antara 2-4 hari.
Selepas kami pos pesanan anda, kami akan memberi tracking no untuk memaklumkan anda. Jika anda masih tidak menerima pesanan anda dalam masa 3 hari bekerja selepas menerima pengesahan penghantaran, sila hubungi kami. Kami akan periksa jika terdapat masalah dengan penghantaran anda.
Kami galakkan anda memberi alamat pejabat anda jika tiada sesiapa dirumah pada hari bekerja. Ini untuk memastikan barang selamat sampai ke tangan anda. Jika tiada sesiapa dirumah, maka pos laju akan tinggalkan kad kutipan dirumah anda. Anda perlu menuntut bungkusan anda dipusat serahan pos laju yang ditetapkan.

Ingin Melanggan Artikel Al Quran?